Binnenstebuiten of buitenstebinnen?

Ontdek Parkhuis: een plek van Bzzzonder

Welkom in hét stadspark van Amersfoort, stadspark Elisabeth Groen. Een plek met een rijke historie. Al eeuwen meandert hier de Heiligenbergerbeek, die vanuit het achterland de Eem voedt. Op haar beurt speelde de Eem een rol bij het ontstaan en de groei van Amersfoort. Hier, bij de oorsprong en bron van deze plek en de verhalen die daarbij horen, vinden wij onze inspiratie voor Parkhuis Amersfoort.

Spelen voor kinderen van 0 tot 101

Parkhuis is nu een ontmoetingsplek voor Amersfoort. Een plek van Bzzzonder. De manier waarop kinderen de wereld zien is daarbij een grote inspiratiebron en we dagen iedereen van 0 tot 101 uit om te spelen. Kom je na het buitenspelen binnenspelen? In Parkhuis hebben we kinderopvang en bso van Bzzzonder Spelen. Maar we zien spelen breder: ook binnen valt altijd iets te ontdekken en te spelen, bijvoorbeeld in onze grote kelder, de Machinekamer.

Iedereen is welkom, wat je achtergrond, talent of zorgvraag ook is. Dat geldt ook voor onze medewerkers. Via Stichting Bzzzonder Leven bieden we zinvolle dagbesteding, dus we hebben een bijzonder divers team van medewerkers. Bij Parkhuis kom je onze collega’s van Bzzzonder Leven tegen in de horeca en in de tuinen.

Ontdek Parkhuis Amersfoort
Ontdek Parkhuis Amersfoort naast het stadspark Elisabeth Groen

Bzzzondere Gasten

In Parkhuis kom je ook voor lekker eten en drinken en ben je welkom voor het organiseren van jouw event. Je wordt gastvrij ontvangen door het team van Bzzzondere Gasten. Binnen Bzzzonder maakt Bzzzondere Gasten bruisende ontmoetingsplekken in de wijk en brengt deze tot leven. Plekken waar iedereen welkom is, waar je kunt spelen, ontdekken en ontmoeten. Naast Parkhuis doen we dat ook bij Theater De KamersWijkboerderij Nieuwland en Kinderbelevingscentrum De Vathorst. Kijk voor deze mooie, inclusieve ontmoetingsplekken op de website, of beter: kom eens langs!

Huisgenoten

Bijzondere Gasten maakt levendige ontmoetingsplekken in de wijk
Bzzzonder faciliteert kleinschalige kinderopvang in Parkhuis

Geschiedenis

Welkom in hét stadspark van Amersfoort: Park Elisabeth Groen. Een plek met een rijke historie. Al eeuwen meandert hier de Heiligenbergerbeek, die vanuit het achterland de Eem voedt. Op haar beurt speelde de Eem een belangrijke rol bij het ontstaan en de groei van Amersfoort.

Parkhuis is gevestigd in het het oude ketelhuis van het voormalige Elisabeth ziekenhuis dat recent nog op deze plek stond. In onze kelder stonden ooit de ketels die het ziekenhuis verwarmde. De geschiedenis van het gebouw en de ligging geven het Parkhuis een uniek karakter. Elke Amersfoorter heeft wel een herinnering aan het ziekenhuis. Maar de geschiedenis op deze plek gaat nog veel verder terug. Zo zijn er bij de sloop van het oude ziekenhuis o.a. stukjes aardewerk, vuursteen en slijpsteen aangetroffen uit de steentijd (5000 v. chr.).

Elisabeth Groen

Je vindt Parkhuis aan de rand van stadspark Elisabeth Groen; het park voor en door bewoners. Na jaren voorbereiding werd in 2018 de aanplant gestart. Nu sluit het park naadloos aan bij het Beekdal en is het park geopend. Er wordt druk gewandeld, gespeeld en er is een losloopplek voor honden. Wat is er mooier dan in Parkhuis te ontmoeten, eten en drinken met uitzicht op deze prachtig groene voortuin?